Büyü Çeşitleri

0
809
Büyü Çeşitleri

Büyünün yüzlerce yapılış sebebi ve doğal olarak yüzlerce çeşidi vardır. Bugün toplumumuzda bir kimse ile sevdiği kişinin arasını bozmak, düşmanını kötü duruma düşürmek, ortağına söz geçirmek, çocuk düşürtmek, birisini öldürmek, maddi-manevi yıkıma uğratmak, zarar vermek, birini kendine kör kütük aşık etmek, bir başkasına kin ve nefret beslemesini sağlamak gibi toplum, aile ve sosyal hayatı bozmaya yönelik olmak üzere bir çok büyü yapılmaktadır. Toplumumuzda yaygın olarak yapılan ve en çok karşılaşılan başlıca üç türlü büyü grubundan bahsedebiliriz. En büyüğü Kırmızı büyü olmak üzere, Kara büyü ve Ak büyü.

AK BÜYÜ: Birini kendine bağlamak, sevgiliyle arayı güçlendirmek, aylardır görmediği kimseyi hemen gelmesini sağlamak, düşmanın dost olmasını sağlamak, gözü dışarıda erkeklerin karısına bağlı olmasını sağlamak, boşanmayı engellemek gibi, amacı iyilik olan büyülere “AK BÜYÜ” denir.

Ak Büyüde Kullanılan Malzemeler: Nohut, Bakla, Fasulye, İncir, Elmas, Zümrüt, İnci, Gümüş, Bakır, Kaz, Tavuk, Horoz, Zeytinyağı, Yumurta, Ateş, Ayçiçeği, Elma, Su, Süt vb.

KARA BÜYÜ: İnsanı mahvetmek, öldürmek, ruhsal ve fiziksel yapısını bozmak, ağır izler bırakmak, kaza bela bulaştırmak, yapılan insanın işlerinin ters gitmesini sağlamak, karanlık güçlerle işbirliği yapmak kara büyünün özelliklerinin birkaçıdır.

Kara Büyüde Kullanılan Malzemeler: Yarasa gözleri ve kanı, Kara kedi, İdrar, Kan, Domuz Yağı, Ceset parçaları, Kurbağa kanı ve gözü, Karga kanı ve gözü, Mezar toprağı gibi…

KIRMIZI BÜYÜ: En büyük kötülük büyüsüdür. Amacı insanları öldürmek, aklını sakatlamak, intihara sürüklemek, karanlık güçlerin desteğini almak, derin izler bırakmak, lanete bulaştırmak, kısmetini bağlamak, sağlığını bozmak, kişiyi bunalıma sürüklemek ve hatta yavaş yavaş ölümüne sebep olmak, ölülerle anlaşmak gibi sebeplerle yapılır…

Kırmızı büyü ile bazı örnekler vermek gerekirse; zarar verilecek kişinin kuklasını yaparlar. İlginç dualar ve kullanılan ceset parçaları birbirini izler, karanlık güçlerle anlaşılır. Artık o kukla o kişinin aynısıdır. Kuklaya iğne batırsa, kişi kendisinde iğne batmış ağrılar hissedecek, bir yerden bir yere kalksa sebepsiz intiharlara kalkışacak, uzaktan kumanda gibi onu yönlendirmektedir.

Kırmızı büyüde esas olan bir bez bebektir ve bu bebek kurbanın tenine değmiş bir kumaş parçası ile sarılmalıdır. Voodoo büyüsü de denilen kırmızı büyü Afrika kökenli bir büyüdür ve bu sebepten bebek oluşturulurken Afrika dilinde bazı sözlerin sarf edilmektedir.

Kırmızı Büyüde Kullanılan Malzemeler: Genellikle insan ve hayvan cesetleri ve kara büyüde kullanılan malzemeler.