SORU: Hamile bir kadın çocuğunu doğuruncaya kadar büyü-sihir, cin musallatı ve nazar gibi kötü enerjilerden korunmak için neler yapmalı, nasıl hareket etmelidir?
CEVAP: Şurası iyi bilinmelidir ki, bu tedbirler hamile kalındıktan sonra değil, hamile kalınmadan evvel alınmalıdır. Hamilelik öncesi alınacak bazı manevi tedbirler sağlıklı bir çocuk için atılacak en önemli adımdır. Burada sadece anneye değil babaya da pek çok görev düşmektedir.
1-) Çocuk yapmaya niyetlenen bir anne-baba ruhsal ve fiziksel yönden tamamen arınmalı, temizlenmelidir. Geçmişte işledikleri tüm günahlara tövbe etmeli ve günahlarının bağışlanması için sadaka vermelidirler. Doğacak çocuklarının geçmiş günahların enerjisi ve günahlardan gelen şeytanların tesiri altında doğup büyüyeceklerini ve eğer önüne geçilmezse bu çocukların ileride birer ‘’insan şeytanına’’ dönüşeceğini, böylece hem kendilerine hem de topluma zarar veren bireyler olacaklarını unutmamalıdır.
2-) Anne-baba cinsel ilişkiye girmeden evvel mutlaka ‘Euzü besmele’ çekmeli ve buna her ilişki öncesi çok dikkat etmelidirler. Yatak odalarına girdiklerinde kapılarını Euzü-besmele ile kapatmalı, ilişki sırasında üstlerini örtmeli, açıkta ilişkiye girmemeli, çocuk yapmaya niyetlendiler ise mümkünse abdestli olmalıdırlar.
3-) Hamile kalan veya çocuk doğurmaya niyetlenen bir anne MUTLAKA bir uzmandan destek olarak hamilelik süreci boyunca üzerinde büyü-sihir, cin musallatı veya nazar olmadığına emin olmalıdır. Kişide bunlardan biri bile varsa hiç vakit kaybetmeden kurtulmanın çaresine bakmalıdır. Anne-babada bu tür enerjilerden varsa bunların, doğacak çocuklara da tesir edeceğini unutmamalıdır.
4-) Genel bir hacamat taramasından geçmeli, vücutta birikmiş kirli kan iyice temizlenmelidir. Bu hem anne baba, hem de çocuk için çok faydalı olacaktır.
5-) Anne-baba ibadetlerini aksatmamalı, Allah’ı bolca zikretmeli ve korunma dualarına sarılmalıdır. Her gün en az 100 kere ‘’Estağfirullah Ya Ğaffar’’ çekmeli ve ”Euzü bi kelimetil-lahit tammeti min külli şeytanin ve hamme ve min külli aynin lammeh’’ duası her gün en az 100 kere okunmalıdır. Bu dua şeytanlardan ve nazardan korunmak için çok faydalıdır. Üzerlerinde ASLA muska ve benzeri şeyleri bulundurmamalıdırlar.
6-) Anne-baba asla kendilerine ve kendilerinden gelecek olan soylarına lanet, beddua, bela okumamalı, kahır, sitem, intizar etmemelidir. Hamile kalındığında; ”keşke bu çocuk olmasaydı’’ veya ”ben bu çocuğu istemiyorum, yanlışlıkla oldu, istemeyerek oldu’’ veya ”bu çocuğu aldıralım’’ gibi sözleri kesinlikle söylememelidir. Çocuğu istememek hem nimeti geri tepmek hem de Allah’a, verdiği nimetten ötürü isyan etmektir. Çocuk sahibi olmak için yıllarca çalışıp didinen insanların haline bakmayıp isyan edenler dünyada da ahirette de bunun zararını göreceklerdir.
7-) Doğacak olan evlatlarını Allah yolunda yetiştirmeye niyetlenmelidirler. Niyet her şeyin başıdır ve bir işin akibetini belirleyen, devam ettiren etken de niyettir. ”Bana baksın diye çocuk yaptım’’ veya ”annem-babam istedi diye çocuk yaptık’’ gibi sözler söylememelidir. Zira Allah, kur’an ayetlerinde bizlere, insanları ve cinleri kendisine ibadet etmeleri için yarattığını bildirmektedir. Bir kimsenin kendi çıkar ve menfaati için dünyaya çocuk getirdiğini söylemesi açıkça Allah’a şirk koşmak olacaktır.
Anne-baba doğacak çocuklarının kendilerine, vatana ve millete hayırlı birer evlat olması için dua etmeli ve Allah’tan salih (günahtan uzak duran, temiz) çocuklar istemelidirler. Kur’anda ‘salih çocuklar’ isteyen kimi peygamberlerin dualarından bir kaç ayet paylaşalım;
“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” (İbrahim, 40)
“Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.” (Furkan, 74)
”Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye hakkıyla gücün yeter.” (Tahrim, 8)