NAZARA BİLİMSEL BAKIŞ
Bilim ve teknoloji çağında insanların inandığı unsurlara bilimsel açıklama araması doğaldır. Bilimsel olarak ispat edilemeyen her şey hurafe olarak kabul edilmektedir. Elbette burada ayet ve hadislerle bizlere varlıkları hakkında kesin bilgiler verilmiş olan varlık ve enerjileri bundan ayrı tutuyor ve tenzih ediyoruz. Bilim, nazar konusunda iki kere iki dört eder şeklinde kesin bir yanıt veremiyor. Nazarı ne reddedebiliyor ne de hakkında ve etki sahasıyla ilgili detaylı bir açıklama yapabiliyor. Bunun sebebi, aslında nazarın bioenerji ve gözle görünmeyen, ancak üst düzey deney ortamlarında saptanabilen enerji akımları ile ilgili olmasıdır.
İnsan vücudunu sarıp sarmalayan auranın bir özelliği de, beyni dıştan gelen menfi dalgalardan korumasıdır. Her insanda, vücudu sarmalanmış halde bir elektromanyetik alan bulunmaktadır. Bedeni sarmalayan bu elektro manyetik alana aura adı verilmektedir.
(Aura nedir?: Her insanda, vücudu sarmalanmış halde bir elektromanyetik alan bulunmaktadır. Bedeni sarmalayan bu elektro manyetik alana aura adı verilmektedir.Bu alan, aynı zamanda bir kalkan görevi de üstlenmektedir. auranın güçlü veya güçsüz olması, birçok durumu etkileyen bir faktörü oluşturur. Örnek verilecek olunursa, aurası güçlü olan kişiler, hastalıklardan ve negatif durumlardan daha fazla uzak kalmayı başarırlar. Aurası zayıf olan kişilerde ise bu durum tam da tersini ifade etmektedir. Bu kişiler, fiziksel anlamda daha çabuk ve sık olarak hastalanmaktadırlar.)
Nazar değmesi hususunda enerji giriş-çıkışına kanallık etmesi bakımından başlıca faktör gözdür. Lut Kavmi kıssasında Lut aleyhisselama kavminin helak edildiği felaket anında geriye dönüp bakmaması emredilmiştir. Lut kavminin yaşadığı felaket aniden gelen, nükleer bomba etkisi yaratan büyük bir felakettir. Böyle bir felakette geriye dönüp bakılmamasını söylemek gözün dışarıdan gelen elektromanyetik ışımaları vücuda çektiğine ve ya kişinin göreceklerinden çok fazla etkilenip korkacağına delildir.
Yani gözümüzün hem vücuttaki enerjiyi dışarıya aktarma ve hem de dışarıdaki enerjileri vücuda almak, çekmek veya toplamak gibi özellikleri bulunmaktadır.